Lojistik Sektörünün Geleceği Teknolojiyle Şekilleniyor

Ekleme Tarihi: 29.12.2022 | Yazar: Eclit

Dijitalleşme, tüm sektörlerde olduğu gibi lojistik sektöründe de ayrılmaz ve çok değerli bir parça. Süreçlerin hızlanıp otomatikleşmesi, dijital ortamda yönetim sağlayan bir şirket tasarımına sahip olmak ve fazla efor harcamadan verimlilik kazanımı gibi avantajlar, kurumları dijitalleşme konusunda heveslendirmekte.

Lojistik firmaları, teknolojiye adapte oldukça sektörde güncel kalır ve hızlı değişim sağlayarak dönüşüme öncülük eder.

İçindekiler

  • Lojistik ve Teknoloji Entegrasyonu
  • Lojistik Sektörünün Neye İhtiyacı var?
  • Eclit ile Lojistik Sektöründe Neler Değişir?

Lojistik ve Teknoloji Entegrasyonu

Lojistik ile teknoloji arasındaki ilişki ve iş birliği her geçen gün artmakta; eş zamanlı olarak sektörün ihtiyaçlarına yönelik yeni taşıma yöntemleri devreye girmekte.

Özellikle pandemi döneminde sektöre yeniden ve güçlü bir “Merhaba!” diyen lojistik şirketleri, rekabeti bir basamak yukarı taşıdı ve sektörde teknoloji dönüşüm sürecinin tamamlanması için katkı sağladı.

Lojistik sektörü, aynı zamanda veri güvenliğinin öne çıktığı alanlardan biri olma özelliği taşır. Gönderici ve alıcı bilgileri, adresler, ödeme bilgileri ve daha fazlası için güvenlik önlemi almak şart.

Lojistik sektöründe yeni taşıma türlerine kolayca ayak uydurabilmek, işin neredeyse yarısından fazlası. Taşımacılık sistemleri ve teknolojileri arasındaki yerini alan otomasyon ve bilişsel teknoloji, lojistiği daha profesyonel ve pratik bir hale getirmede bir numara.

Lojistik Sektörünün Neye İhtiyacı var?

Lojistik alanında faaliyet gösteren kurumlar, sunulan çözümler ışığında maliyet avantajı kazanır. Bulut teknolojileri ile, lojistik sektöründe ihtiyaç duyulan her adım, sıfır sorunla çalışan yüksek teknoloji, hız ve uygun maliyet özellikleriyle ulaşılabilir hale gelir.

Nasıl ki lojistik sektörü 7/24 çalışmalarını sürdürüyorsa, destek alınan teknoloji partneri de faaliyetlerini kesintisiz şekilde yürütmelidir. Teknolojinin iyi yönleri kadar kötü yönlerinden de etkilendiğimiz su götürmez bir gerçek iken; sistemlerin 7/24 korunması önem arz eder.

Günümüz dünyasında, en az kârlılık kadar önem arz eden verimlilik oranı, ancak teknolojinin desteğiyle zirveyi görebilir. Değişen iş ihtiyaçlarına uygun, hızlı ve özel hizmetler verimliliği artırır.

Yeni dünyaya ayak uydurmada önemli kıstaslardan biri: Global standartlara uygun bir hizmet almak. Türkiye’nin önemli bir pazar olduğu aşikâr fakat daha fazlasını hedeflemekten zarar gelmez.

Dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta da, daha uyguna geleceği sanılan eski IT altyapılarına yatırım yapmak. Bu noktada sonuç maalesef, daha büyük mali kayıplara yol açmaktan öteye geçememekte. Yepyeni bir IT altyapısı, hem maliyet hem de verim açısından çok daha kârlı.

Eclit ile Lojistik Sektöründe Neler Değişir?

IT süreçleri, sanıldığı kadar karmaşık olmak zorunda değil. Eclit, 20 yılı aşkın süredir biriktirdiği deneyimiyle IT karmaşasını yalınlaştırır.

Eclit Bulut, yüksek teknolojinin desteği ile müşterilerin taleplerini en hızlı şekilde yanıtlamayı mümkün kılar.

Kullanılmayan hizmete ücret ödeme devri, Eclit ile son bulur. Eclit Bulut’un esnek yapısı ile kullanılan kadarı ödenir; yüksek maliyetlerle karşılaşma riski ortadan kalkar.

Eclit’in farklı veri merkezleri üzerinde kurulu güçlü bulut altyapısı ile desteklenen Felaket Kurtarma Sistemleri, uzmanlığı ve güvenilirliği sayesinde kesintisiz çalışma ortamı sunar.

Lojistik sektörünün ihtiyaç duyduğu teknik destek, 7 gün 24 saat çalışan Eclit teknik ekibi ile mümkün. Teknik problemlere anında müdahale, yeri doldurulamaz kayıpların önüne geçer.

Uçtan uca çözümler ve güvenilir bir altyapı, mevcut kaynakları daha verimli bir şekilde kullanmayı sağlar.

Eclit olarak, farklı sektörlerde faaliyet gösteren distribütör firmalar, liman işletmeleri, ulusal kargo şirketleri gibi bu alanın en önemli oyuncularına bilgi teknolojileri konusunda çözüm sunuyoruz. Ayrıca, sunduğumuz kullanıma hazır ve güvenilir çözümler ile rekabet avantajı edinirken; dijital dönüşüm yolculuğunuzda da en güçlü yol arkadaşınız olmayı hedefliyoruz.

Bizimle hemen iletişime geçin, işinize katacağımız değerin yol haritasını beraber çizelim.