IT Departmanı mı, Felaket Kurtarma Paketi mi

Ekleme Tarihi: 25.04.2018 | Yazar: Eclit

Günümüzde her ölçekten şirketin, kritik işlerini güvence altına almak için felaket kurtarma (DR) planları geliştirmesi, uygulaması ve bunları düzenli olarak test etmesi gerekiyor. Bu süreçte şirketler, geleneksel DR planlarını uygulamayı tercih edebiliyor. Ancak bunun maliyeti, yeni nesil hazır felaket kurtarma ve iş sürekliliği bulut çözümleri ile kıyaslandığında çok daha yüksek oluyor. Çünkü bir firmanın kendi içinde DR planı hazırlaması, ancak yetkin bir ekiple mümkün olabiliyor. Bu da insan kaynakları departmanının doğru IT yöneticisini bulmasından, IT yöneticisinin kuracağı ekip ve ekipmanın yeterli ölçekte olmasına kadar uzanan, maliyet ve zaman açısından firmayı zorlayacak bir süreci zorunlu kılıyor.

Yeni nesil çözümler ile teknoloji altyapısına yatırım yapılmasına gerek kalmadan kurumların dijital sermayesi korunuyor. Herhangi bir kesinti anında tüm uygulamaları uzaktan erişimle çalıştıran yeni nesil çözümlerin sağladığı iş sürekliliğini, aynı kusursuzlukla geleneksel yöntemlerle işletmek isteyen kurumlar, %80 daha fazla maliyetle karşı karşıya kaldıkları gibi, dijital sermayenin kaybı ya da bozulmasıyla sonuçlanabilecek büyük bir risk de taşıyorlar.

Geleneksel yöntemler ile mali anlamda ne kadar risk altındasınız?

Kesinti sürelerinden doğan maliyetin hızla arttığı şirketlerde, bir DR planı uygulama gereği su götürmez bir gerçek. Bunu kendi başına uygulayan şirketler; donanım, yazılım ve altyapı dahil olmak üzere, önemli miktarda sermaye ve operasyon harcaması yapmak zorunda. Bir felaket durumunda operasyonları üstlenmesi gereken çalışanlar, bunların dışında tutulmuştur.

Orta ölçekli işletmeler, DR planını kendi başlarına uygulasalar bile ağları kesintiye uğradığında üretim ve iş alanında yaşanan kayıpların maliyeti üzerinden, yılda potansiyel olarak ortalama 775.400 USD tasarrufta bulunabilir.

Şirketlerin kendi DR stratejisini uygulaması, geçmişten bu yana birçok CFO tarafından bir maliyet merkezi olarak görülüyor. Oysa bu stratejiler, ancak doğru çözüm ortaklarıyla doğru bir şekilde uygulanırsa, büyük tasarruflar sağlanabilir.

Eclit, sahip olduğunuz tüm sistemlerinizi, konusunda uzman mühendis kadrosu ile felaketlere karşı koruma altına alır.